Blik van boven

Mijn blik viel op een foto in de krant waarbij Angela Merkel en Sigmar Gabriel schuin van boven af genomen zijn. Ik hou altijd van foto’s van boven, dan zie je zo mooi de rotaties in een lijf. Beweegt een mens of een viervoeter zich in telgang of in kruisgang? Gaan links en rechts symmetrisch of juist niet? Wat gaat gelijk op?

Angela Merkel van boven 001copieklein

Ik probeer een babytruitje te breien, met een patroon. De instructietekst is onnavolgbaar voor een povere breister zoals ik. Breien, uithalen of terugsteken, tot ik de bladzij van het tijdschrift omsla en een ‘plattegrondje’ getekend zie met de maten.                                           Wat is een plaatje van bovenaf verhelderend!

breipatroon van boven 001klein

 

 

 

babytruitje 001kopieklein

 

 

 

 

Toeval of niet, de blik van boven blijkt deze week centraal te staan: afgelopen donderdag was de lancering van de ‘Bosatlas Nederland van Boven‘. Een prachtig boek, veel verrassingen van wat je allemaal van bovenaf kunt bekijken in kaart en in beeld gebracht!