Ongewoon, gewoon, buitengewoon

Sinds een tijd fietsen er mensen op een manier dat je denkt: moeiteloos! Het zijn mensen met fietstassen in de stad. Ook buiten op een sportfiets zij gaat voorop, hij kan haar met zijn racefiets met moeite bijhouden. Een ouder iemand gaat je zonder moeite geruisloos voorbij, waarbij je in eerste instantie twijfelt aan je eigen conditie.

Het zijn de e-bike’s! De fietsen met trapondersteuning.

e-bike 001 - kopieklein

Nee, niet alleen mensen met weinig spierkracht hebben er plezier van. Woon je buiten de stad, heb je behoefte aan frisse lucht en wil je met de fiets naar je werk? Of hou je van fietsen maar kom je nooit veel verder dan de vaste rondjes? Er zijn veel meer redenen te bedenken dat een e-bike een uitkomst is.

Na bijna een jaar niet op de fiets is het verrassend dat na het eerste fietstochtje de kilometerteller 36 km aanwees. Ik had een prettig gevoel in mijn benen, een beetje blikken billen dat wel. Wel bijzonder wanneer je een bruggetje op fietst of tegenwind hebt dat je daar weinig van merkt. Destemeer respect voor mijn fietsmaatje die de ronde op eigen kracht deed zónder die ondersteuning van een extern accu-tje maar zelf op de pedalen trapte van een degelijke fiets, 20 jaar oud met een frame uit één stuk!