Handig

 

Handigheid noemen we het, ergens een praktische oplossing voor vinden. Het woord verwijst naar vaardige handen.

In de tuin hangt een vetbol aan een tak in de kersenboom. Regelmatig pikken kleine vogeltjes er stukjes af. Dan komt er een kauw. Hij trekt met zijn ene poot aan het koord en hijst de bol omhoog om er lekker van te eten. Beneden op de grond scharrelt ook ineens een vette stadsduif om alle gevallen stukjes van boven naar binnen te werken.                               Behalve handig en slim ook een voorbeeld van samenwerking.

vogels in boom en op de grond 001kopieklein

Het is wonderlijk dat je met de ene wel samen in de keuken bezig kunt zijn, terwijl je met een ander elkaar steeds voor de voeten loopt en elkaar in de weg zit. Hoe zou dat geweest zijn als er nu geen kraai en een duif maar twee kauwen of twee stadsduiven hier in de tuin met hun maaltijd aan de slag waren?