Oefenen, waarom?

Oefenen, bewegingen herhalen, doe je met een bepaald doel voor ogen.
Met dat zijwaarts bewegen van mijn benen (zie vorige stukje) hoop ik dat gewaggel bij het lopen zonder die ene elleboogskruk, eruit te krijgen. Het kost tijd om kracht te ontwikkelen in de spieren die nodig zijn om balans en stabiliteit te vinden tijdens het verplaatsen van het lichaamsgewicht van het ene been op het andere.

Ik experimenteer met kleine en grote stappen, knie extra hoog heffen tijdens de stap, snel en langzaam lopen, voor-en achteruit lopen, met mijn armen hoog geheven de tegenbeweging maken in telgang en in kruisgang. Ondertussen luisteren hoe het gaat; iedereen herkent het typerende geluid van iemand die mank loopt.

marathon 001 - kopieklein

Het leukste is om te spelen dat ik een Ethiopiër ben, die net door de finish van de Marathon gegaan is en dan verder doorzweeft voordat hij tot stilstand en tot staan komt. Ik loop met één kruk vrij snel en met stevige passen, til dan plotseling die kruk op zonder dat mijn benen dat merken en ik ga bijna zwevend nog een aantal stappen door in die roes.

marathon 2 001 - kopieklein

Of zonder kruk meteen in een vlot tempo met stevige stappen ervandoor gaan met het beeld van zo’n hardloper in mijn hoofd…het aantal stappen zonder gewaggel of andere bijkomstige ongewenste bewegingen neemt toe!