Coördinatie met de tijd

Meegaan met de tijd: ik heb een tablet aangeschaft! Dagelijks verwerf ik me nieuwe vaardigheden, al kost het tijd en geduld om specifieke vaardigheden onder de knie te krijgen.

Het experiment van vandaag is tekenen. Met een pen over het scherm… het duurt even, voordat ik zie wat ik gedaan heb. In mijn dagboekjes kleur ik tekeningetjes wel in met het restje uit een kopje espresso: mooi bruin! Of het zwart van de inkt wat laten vlekken en vervloeien met een beetje spuug.

 

 

Zo’n tablet wil geen koffie en ook geen vieze vingers. Een eeuw geleden memoreerde de schilder Pierre-Auguste Renoir dat verf in een tube een mooie uitvinding is, maar dat daardoor het beroep verfmenger verdwijnen zal.

Gewoonten hebben we nodig, al moeten we die gewoonten soms bijstellen, omdat de omstandigheden veranderd zijn. Dat geldt niet alleen voor het bewegingsgedrag, dat geldt voor alles. Ik ben benieuwd hoe die tekeningetjes nieuwe stijl zich gaan ontwikkelen zonder koffie en zonder spuug.

 

Reacties

  1. Sophia schreef:

    Ja dat gaat wel lukken zo blijven we bij de tijd.
    Zelf heb ik toch maar het seniorenhulpboek aangeschaft bij de nieuwe Ipad. Allemaal heel eenvoudig maar het moet wel weer inslijpen en tot de nieuwe gewoontes gaan horen. Tja en dat duurt toch langer dan je dacht toen je er aan begon.
    Succes Rike!Had je deze tekenigen ook al op het nieuwe tablet gemaakt?

    P.S. niet te veel spugen daar kunnen die modene dingen niet tegen.

Comments are closed.