Links en rechts!

Afgelopen week was ik in Londen. Een prima plek om te testen hoe het met je linker- en rechterhersenhelft gesteld is. Ik dacht nog links van alles ontwikkeld te hebben door een tijdje mijn rechterarm niet te kunnen gebruiken, maar dat valt tegen. Wij rijden rechts – dankzij Napoleon –  hebben het decimale stelsel en nog veel meer sinds die tijd. In Engeland raak ik altijd in de war met oversteken en daar is rekening mee gehouden (thanks!) want met grote witte letters staat er: LOOK LEFT. Halverwege de straat die je niet in een rechte lijn maar een beetje verspringend oversteekt als er voetgangerslichten zijn: LOOK RIGHT. Toch zijn ze daar niet consequent. In de tube (subway of ondergrondse) zijn lange roltrappen, soms gaat links omhoog maar soms ook niet. Er staat een bordje opzij: Please, stand at the right side. Waarom niet left zoals in het verkeer? Ook het parkeren is niet consequent, kijk op deze foto van zomaar een straat, helemaal niet de neuzen allemaal dezelfde kant op. Het lijkt dat het toegestaan is.

 

Dat het een bijzondere stad is en van alle tijden, zegt deze foto wel: te voet, te paard en er zijn ontzettend veel auto’s!

 

Reacties

  1. Sophia schreef:

    Heerlijk he, zo’n stad waar alles anders gaat. Steeds maar opletten, omdat je als Vastelander steeds door elkaar geschud wordt. Vermoeidend
    Dat paard houdt wel voet bij stuk, gewoon linker beentje voor en op rechts blijven staan, voor en achter.
    Maar dan de fantastich mooie kerken, musea, kunst, daar stijgt het links en rechts gescharrel boven uit. En dat is dus genieten en opladen voor als je weer in onze rechtse wereld thuis komt.

Comments are closed.