Tomaatjes

De laatste tomaatjes uit de tuin geoogst! Er is een knalrode middelgrote en drie net niet echt kleine tomaatjes. Ze kregen de kans niet meer om nog groot te worden. Ze zijn stevig, ogen dof, zijn oranjerood van kleur en smaken zoet. Hüttenkäse op een geroosterde boterham, daarop bieslook. Dan die laatste tomaatjes flieterdun in plakjes daar bovenop met wat vers gemalen peper er overheen…

Hoe snij ik nu van die mooie bijna geschaafde plakjes? Ik neem een tomaatje, pak het vlijmscherpe tomatenmesje en snij inderdaad superdunne plakjes tot ik bijna in het midden van de tomaat ben. Dan draai ik die tomaat om en begin vanaf de zijkant opnieuw die hele dunnen plakjes te snijden. Op deze manier schiet de tomaat niet uit mijn vingers omdat ik nog iets heb om vast te houden, zo’n dun kontje geeft geen houvast. Ik had dit ontdekt bij het snijden van een uitje. Intussen vraag ik me af of dit wel een officiële manier is. Toch eens aan een ‘beroeps’ vragen hoe dat zit.