uitvliegen

de derde ronde merels heeft het nest verlaten: twee piepende mereltjes hippen rond in de tuin. nu en dan een poging om  te vliegen. pa en ma merel blijven erg bedrijvig met het aanvoeren van voedsel en met het coachen van hun kroost om zelfstandig de wereld in te kunnen gaan.

ik ging ook zelfstandig de wereld in, nou ja naar de markt dan om te beginnen.

onderweg de boodschappenbuggy opgehaald voor de boodschappen van gewicht en boodschappen die je niet direct nodig hebt. hoe geweldig het ook is dat er vrienden zijn die aanbieden om het nodige mee te nemen uit de stad, het is erg fijn om weer zelf op stap te kunnen en behalve het gewone van de markt, ook een pot gember, ongezwavelde abrikozen, witte balsamicoazijn en twee verhalende boeken over londen (waar ik in oktober naar toe hoop te gaan) mee te nemen. thuisgekomen zag ik dat het met de mereltjes nog zwoegen is met dat gevlieg. kennelijk gaat het als volwassen mens toch vlotter, dat uitvliegen.