dilemma

drie keer per week gaat de telefoon. mijn achterbuurvrouw gaat naar de markt en informeert of ze ook voor mij boodschappen mee kan nemen. héél erg lief! niettemin bekruipt me de gedachte: hoe kan ik het straks weer zelf doen ondanks de beperkingen die mijn arm nog wel een tijdje zal geven, zoals niet kunnen fietsen of autorijden en dat iets dragen op z’n minst lichtgewicht moet zijn. er bestaan boodschappentassen op wieltjes…en daar rollen de vooroordelen binnen:truttige dingen met ruitjes voor oude dames. of bestaan er toch ook al leuke praktische uitvoeringen? ik ga op zoek en vind site’s met plaatjes van allerlei rollende boodschappentassen, net als koffers heten ze trolley’s.

ik besluit om naar ‘echte’ dingen te gaan kijken en ik ga de stad in, zie een winkel waar ik vanalles kan bekijken en proberen. de verkoper zegt: een trolley sleep je achter je aan. er zijn ook buggy’s met zelfs een speciaal vakje voor diepvriesspullen. hij gaat door: je loopt dan niet scheef, je duwt en dat is veel comfortabeler. het flitst door m’n hoofd dat het klopt, toch doet het ding in eerste instantie denken aan een mislukte kinderwagen, dan komt de associatie met een rollator. NEE! even laten bezinken, ik ga wel voor comfort en efficiënt, dus waarom ook niet?

dinsdag ga ik ‘m halen en wijd ‘m in met boodschappen op de markt…zélf dus en wie weet het begin van een nieuwe hype?