functieherstel

functieherstel van mijn arm lijkt vanuit mijn hand terug te komen. honing uit het potje halen, doe ik zomaar met mijn rechterhand: ‘hé rike, hoe deed je dat? draaide je nu naar je toe of van je af?’ ik doe het nog een keer, maar die keer is veel minder spontaan en automatisch. het zijn wonderlijke mechanismen, diep verankerd in het brein. die handeling gaat weer vanzelf. er is nu zelfs een mogelijkheid om te kiezen hoe: van me af of naar me toe draaiend, bovendien is dat zowel met links als met rechts mogelijk. (zie ook het blog van 19 juli: oplossingen vervolg)

 

 

sinds gisteravond heeft het mes naast mijn bord ook weer een functie gekregen: heel handig om de vork in mijn linkerhand wat te helpen met een mes rechts. echt snijden met het mes dat wil nog niet. het schuivertje van vroeger komt terug in mijn herinnering, nu in de vorm van een mes voor ‘grote mensen’.