extra oplossingen vervolg

het is verrasssend hoe dynamisch het proces van het ontwikkelen van die noodgedwongen linkshandigheid is!

ter illustratie: het transport van honing uit een potje naar een schaaltje yoghurt met een dessertlepel in de linkerhand. aanvankelijk gaat het mis: de honing druipt even snel weer van de lepel af als ik het erop probeer te krijgen. ik vraag me af: hoe doe ik het gewoon met rechts? mijn rechterarm laat geen probeermogelijkheden toe en ik kan het me ook niet goed voorstellen. aan een linkshandige vriend gevraagd: hoe doe jij dat? doe het eens voor… hij draait de lepel gewoon naar zich toe, zodat de holling van de lepel gevuld wordt. waarom lukt het mij dat dan niet op die manier, want draai ik van me af dan gaat het wel. toch… na een weekje belandt de honing in de yoghurt met diezelfde naar-me-toedraai-beweging als de geboren linkshandige. 

ondertussen gemerkt dat het afknippen van de uitgebloeide rozen in de tuin (uit veiligheidsoogpunt: alleen die uitgebloeide bloemen, waarvoor ik niet op een trap hoef te staan) lastig gaat met de keukenschaar in mijn linkerhand. de snoeischaar is scherper, maar hij voelt niet prettig in de hand. dat is het dus, die schaar is dus alleen voor rechtshandigen bedoeld! er bestaan scharen, messen en veel meer gereedschappen speciaal voor linkshandigen! op de site van deze internetwinkel is een video te zien over dat gehannes met knippen.

Reacties

 1. Sophia schreef:

  Wat zijn we toch een gewoonte dieren. En wat een gymnastiek moet er van binnen verricht worden om die gewoontes om te buigen. En over enige weken moet het weer andersom. Help!!!!
  Dus nog maar niet al die handige linkshandige attributen kopen, die belanden allemaal weer op Marktplaats voor het “volgende slachtoffer”.

 2. elly schreef:

  een vraag: hoe trek je een BH aan? lijkt me heel moeilijk. Het zou mij niet lukken

 3. Rike schreef:

  het aantrekken van een BH gaat alsvolgt: voorover buigen en tijdens de hele handeling voorovergeboven blijven staan. BH op je rug leggen, voorzichtig de rechterkant zover doortrekken dat je de sluiting kunt pakken (eerst links, dan doorgeven aan rechts want dat lukt door het vooroverbuigen en de arm laten hangen). als je rechtervingers het stukje stof met de oogjes stevig vasthouden dan met links het andere eind pakken met de haakjes, het lukt dan om van onder naar boven de haakjes vast te maken. voorzichtig eerst de rechterhand loslaten, want er is toch wat spanning om die arm komen te staan. vervolgens rechtop gaan staan en de BH doorschuiven, eerst rechterarm door het armbandje en dan links. het is aan te raden een beetje wat ouder exemplaar te nemen, waarvan alles al wat uitgerekt is. waarschijnlijk vraagt het ook de nodige souplesse van de wervelkolom en de beweeglijkheid van de linkerarm en schouder plus vingers die gewend zijn om te kunnen prutsen en priegelen.

Comments are closed.