Licht en zicht

Komt het door het licht dat ik zicht krijg, nee zicht mis, wanneer ik vanaf de gang de keuken in kijk? De glazen wand is een nevelige barrière. Bij Japanse houtsneden zijn nevel en rook een middel om je blik te richten op iets wat daar helder uit te voorschijn komt. Zo moet het met mijn keuken toch maar niet. Een gevoel van ‘er moet iets gebeuren’ suddert en dan ineens sta ik op de trap ramen te lappen. Ook andere ramen krijgen een beurt! Ik moet denken aan die foto van mijn (Montessori) kleuterschool: geconcentreerde kinderen met schortjes voor aan het werk!  

Zouden basisschoolkinderen nog leren hoe je ramen zeemt? En naast de praktische kant van zo’n vaardigheid ook het tevreden gevoel ontwikkelen door met aandacht een werkje te doen? Alleen al om die ervaring zou zoiets verplicht moeten zijn.

Reacties

  1. Sophia schreef:

    ja en wat is het leuk kleine peuters en kleuters uit de nabootsing dit te zien doen. Want daar moet je het toch van hebben als kind. We zien op de foto niet de juf of meester aan het werk.
    Dus toch thuis toegekeken en hier op school poetsend ingezet.??????

  2. Rike schreef:

    Ter informatie: ik ben het meisje met die strik in haar haar, bezig om de ramen van de deur een beurtje te geven!

Comments are closed.