Beroepsdeformatie

In Parijs viel mijn oog op het bovenste bord, ja waarom? Geel en niet rood zoals bij ons? Is het dat of is het wat anders? Mijn oog blijft naar het scheppende mannetje kijken…een linkshandige? Waarom denk ik dat? Zien we actie graag vanaf een bepaalde kant? Zien we nu hem van achteren bekeken? Zou een rechtshandige van rechts naar links scheppen? Dan schept hij wel die berg zand de straat op en dat is niet handig.

Hoe zit dat met links en rechts? Voetgangers komen van rechts, fietsen en trekkers ook.

Het hoofdeinde van een bed (hotel) staat met het hoofd links, het kopje van het restaurant is weer voor een rechtshandige klaargezet. Benzine tanken is nog ouderwets voor een rechtshandige bediende die van achter komt. Nu bij zelfbediening tanken alleen linkshandigen, want de slang is aan de linkerkant gebleven.

Honden aan de lijn komen van rechts, honden verboden komen van links op. Overstekende otters komen van links, kikkers en katten komen weer van rechts. Het springende hert komt van rechts net als de trein. Ruiters en overstekende schoolkinderen komen ook van rechts. Kortom al het gevaar komt van rechts en als iets niet mag dus van links? Nee, want die otters weten het niet. En hoe zit het dan met dat bed of een kopje voor linkshandigen en het tanken voor de mensen die rechts zijn? Het is bijna Pasen: dat wordt zoeken naar het ei van Columbus.

Nee, dat gaat te ver…ik ga voor ‘n heerlijk eitje van chocola met walnotenvulling!

Reacties

  1. rika schreef:

    Wat weer een mooi stukje. Je bent toch geweldig in het observeren van dingen. Ik heb er weer van genoten Enne was het paaseitje lekker?

Comments are closed.