Zomertijd

De stem op de radio zei:’Vannacht om 2 uur gaat de zomertijd in. De klok wordt een uur vooruitgezet’. Mijn eerste reactie was zoals altijd: ‘Dat wordt hollen! Hoe haal ik dat uurtje in?’ En dan daarna: ‘gelukkig, nee dat hoeft niet. Vanaf morgen ietsje langer zon buiten in de tuin’.

Zomer, daar horen aardbeien bij. Ik kreeg ze al! In de zon samen aan de thee, met die knoepergrote aardbeien op een beschuitje, besloten we unaniem: ‘nee, die op de zomer vooruitlopende aardbeien smaken niet. Ze gaan de yoghurt in, samen met aardbeiensiroop voor de geur en de smaak.’ Zouden die aardbeien vergeten zijn dat ze niet op de zomer vooruit moeten hollen? Of spiegelen ze de snelheid waar we allemaal last van hebben: een werkje moet al klaar zijn vóór je eraan begint…

Ik ben trouwens wel benieuwd of er morgen toch nog iemand in de wintertijd achtergebleven is en een uur te laat op z’n afspraak komt om dan verontwaardigd te zeggen:’Maar ik ben wél op tijd!’

Reacties

  1. Sophia schreef:

    Ja ze heten ook aardbei, of te wel wij groeien op de aarde, dus we komen van de koude grond. Nu vliegen we door de lucht hier naar toe en nemen wel onze kleur maar niet onze smaak en geur mee, dat gaat veel te snel.

  2. mieke schreef:

    Zo is het, Rike. Alles op z’n tijd. De zomerkoningkjes laten nog even op zich wachten. Begin Mei, hoor ik zojuist van mijn kweker, die ze op een
    stellage kweekt en daardoor geen gif hoeft te spuiten. Heerlijk geurig ! Genieten en werken in de tuin. Binnenkort ga ik mijn kruiden in grote bakken zaaien. De thijm heeft het overleefd, bieslook rozemarijn, platte peterselie, lavas en hysop ga ik dus zaaien.Dit als mijn terras klaar is. Veel onkruid tussen de tegels.
    Vandaag kom ik daar mee klaar. Wat een heerlijk voorjaar !

Comments are closed.