Voorstelling en fantasie

Iedereen, die muziek maakt, weet wat een klankvoorstelling is. Muziekdocenten doen niet voor niets een appèl op het voorstellingsvermogen van hun leerlingen: stel je voor dat… dan klinken dezelfde noten anders, dan horen wij dat er dit of dat aan de hand is. Er ontstaat een verhaal.

Ook met bewegen is het zo, dat je je kunt voorstellen, hoe het is om dit of dat te doen. Je ligt op je rug en je stelt je voor hoe je op je buik gaat draaien. Als je het daarna doet, dan voelt het bekend of het is een verrassing. Kijk naar kleine kinderen die hun eerste pogingen doen! Doe het eens na…

 

Pas logeerde ik in ‘de leeuwenstad’ Braunschweig. De leeuw is een niet-europees dier, maar wel een dier die tot onze verbeelding spreekt als ‘de koning der dieren’ of als symbool van heldhaftigheid, macht en waakzaamheid. Toen er nog geen dierentuinen of foto-safari’s waren om werkelijk te zien hoe een leeuw eruit ziet, hoe een leeuw loopt, op jacht gaat of z’n jongen groot brengt, ontsproten er aan de fantasie van de maker(s) hele bijzondere leeuwen!

 

 

 

 

Reacties

  1. Henny Kerkhof schreef:

    Wat voor voorstelling hadden ze daar in Braunschweig van een Koning???

    San toch maar liever zo’n sullige liev leeuw. Die doet je ieder geval niets?

Comments are closed.