Lopen en wandelen

Een wonderlijke ervaring: ik loop door heuvels in een besneeuwd landschap. Nee, dat is geen lopen. Dat is wandelen. Lopen zonder een direct doel of toch? Kaffee mit Kuchen, de rode wangen en het tevreden gevoel na afloop in het hotel…
Gewoon thuis ervaar ik lopen doorgaans als noodzakelijk kwaad, behalve als er sneeuw ligt, dan ga ik ook wandelend de stad in om boodschappen te doen.

Intussen is de sneeuw verdwenen: nog steeds ga ik te voet de stad in. Het kost wat meer tijd, maar het is een verrassing wat er door die traagheid allemaal op mijn pad komt… Nee, dat vertel ik niet. Ervaar het zelf!

Reacties

  1. Sophia schreef:

    Ja en ga eens lopen, kuieren, met een peuter aan je hand.

    Wat je dan allemaal ziet, hoort, ruikt, een hele nieuwe wereld gaat open. Je kan je niet voorstellen dat je die route al honderd keer hebt gelopen, c.q. gerend???

Comments are closed.