Oud en nieuw

Twee weken geleden liet ik die hockeyspeler achterom kijken, vanwege de dynamiek in het plaatje. Lastig om te tekenen. Vriendelijk word ik er later subtiel op geattendeerd dat mijn tekeningetje ‘Egyptische voeten’ heeft. (niet te verwarren met de Egyptische voet) Helemaal terecht, want de voeten uit mijn tekeningetje staan namelijk op één lijn en dat klopt niet met de rest van het perspectief in de tekening.

Ik ben uren bezig geweest of ik een beter schetsje kon maken.

Opmerkelijk is dat de proporties van de rest van het lijf zich meteen laten misvormen door dat stomme linkerbeen. Er klopt weer niks van.
Om mijn aandacht op iets anders te richten dan eindeloos met hetzelfde door te gaan, bekijk ik oude Egyptenaren.
Mijn oog valt op een afbeelding van een boer die aan het melken is. Toch is de houding van die hockeyspeler in mijn achterhoofd blijven hangen. Kijk maar en stel je voor: de boer is klaar met melken en neemt ietsje meer gewicht naar achteren op z’n linkerbeen, zet zich af met beide voeten, komt wat omhoog en draait het hoofd…

Hoe goed ik mijn best doe om het plaatje precies na te tekenen, de factor X doet mee in de bewegingen van mijn pen. De melkende boer volgt die oude Egyptenaar, maar de koe… die kijkt een totaal andere kant op, in ieder geval het is niet de traditioneel Egyptische kant. Laat ik zeggen, de koe staart naar het onbekende…
Een goed begin van het nieuwe jaar!