Verfdoosje vervolg

Iedereen kent het fenomeen: je bent iets kwijt, je zoekt eindeloos overal op alle mogelijke plekken en uiteindelijk leg je je erbij neer dat iets dierbaars je ontvallen is. Na de nodige tijd van wikken en wegen besluit je tot een alternatief. De kans is groot dat je prompt daarna het verloren voorwerp terugvindt.

Ik vraag me af, stel dat ik dat nieuwe verfdoosje van vorige week – waar ik erg blij mee ben – niet gekocht had, zou ik dan toch de volgende dag het oude teruggevonden hebben? Het zoekgewaande verfdoosje kwam namelijk inderdaad de dag erna boven water!

Loslaten is iets in ons gedrag, waar we nogal eens mee geconfronteerd worden. Of laat ik het anders zeggen: actief je spieren niet-aanspannen is veel moeilijker dan hard knijpen. Gaan die dingen nu ook op voor m’n brein wat betreft dat verfdoosjesverhaal?
Tijd om gewoon wat te gaan doen, niks geen gefilosofeer. Ik ga  met al die kleurtjes spelen!