Symposium

Wat wij momenteel onder een symposium verstaan, is wat wikipedia rangschikt onder wetenschappelijke conferentie. In de oudheid was het karakter ietsje anders dan nu.
Er zijn bijeenkomsten, waarbij de luchtigheid en de ontmoeting tussen verschillende disciplines centraal staat, zoals gister:


Fysiotherapie is een beroep wat zich leent om tussen kunst en wetenschap te bewegen, de ene keer een beetje meer richting de kunsten en de andere keer meer naar de wetenschap toe. De uitwisseling tussen verschillende disciplines geeft inspiratie en zorgt ervoor, dat we niet verstrikt raken in standaard behandelprotocollen. Protocollen zijn nuttig, maar het vraagt af en toe andere aandacht om wakker te blijven voor de zijpaadjes met verrassingen. De ogen kunnen openen voor iets waar we anders nooit zo direct aan gedacht zouden hebben, dat maakt zo’n bijeenkomst erg bijzonder en niet alleen voor fysiotherapeuten!

Reacties

  1. Hermke schreef:

    Dag Rike, bovenstaande boodschap heb ik afgelopen zaterdag heel goed mee gekregen! Niet alleen door jouw praatje, maar zeker ook door de andere praatjes. Geen tunnelvisie, maar openstaan, creatief durven denken en ook anders durven denken, niet alleen vanuit het probleem, maar breder….

    Groetjes,

    Hermke

Comments are closed.