Schilder-weer

Zo ging┬áDe Eend met haar kleintjes destijds over de drempel van mijn voordeur. Nadat ze in de tuin haar eieren uitgebroed had, stond ze kwakend voor de deur, feilloos de weg wetend:’ Wij willen naar het water toe!’ Ik kon niet anders dan de deuren opendoen en haar met haar kroost de vrijheid geven…

Dit jaar had de winter zijn sporen in de drempel achtergelaten. Na de reparatie is het vandaag de beurt aan de schilder om hem weer in de lak te zetten. Omdat er de hele dag door mensen over de drempel komen en gaan, brengt hij de drempel in de aandacht. Blauwe strips en ook nog heel duidelijk een tekst aan beide kanten. Doorgaans staat er simpelweg NAT, maar ik zie veel meer tekst en vraag de schilder waarom. ‘Ja’, zegt hij, ‘mensen kijken niet meer. Ik moet iets maken wat hun aandacht trekt.

Dat zijn teksten de aandacht trekken, dat is te zien! Nog nooit heb ik mensen zo over m’n drempel zien stappen alsof het een barricade is zoals bij een concours hippique.