Panne met de pc

Iedereen, die een computer in huis heeft, kent het: van tijd tot tijd weigert het ding de dienst. Hulp van vrienden en assistentie van helpdesk’s. Zeeën van tijd en geduld worden je opgelegd. Twijfelen tussen hoop en wanhoop of je weer mee kunt draaien in de virtuele wereld, maar tegelijk denk ik ook aan het papierbesparende effect om een meteen foutloze brief te kunnen printen.

Afgelopen week heb ik uren achter de pc doorgebracht met de telefoon aan mijn oor om met wisselend succes opdrachten van de helpdesk uit te voeren. Tot vanmorgen, dacht ik dat alles in orde was. De pc wilde eerst een up-date en ging daarna onverbiddelijk uit. Niks geen plaatjes scannen voor het blog. Zwart, pikzwart is het scherm en een brandend rood lampje in de kast.
Hoe nu verder?

Er is nog  telefoon, potlood en papier, postzegels, de fiets en vooral ook veel tijd om allerlei andere dingen eerst te doen om straks toch vriendelijk te kunnen blijven naar de mensen die bij een helpdesk werken. Zij doen ook hun best.