Voetstappen

Nu met de sneeuw zie je zo mooi hoe je je voeten neerzet. Zet je je voeten rechtuit of een beetje dwars? Doen ze allebei hetzelfde? Zie je twee parallelle sporen of lijkt het alsof je op het slappe koort gelopen hebt, namelijk met je voeten op één lijn.

Een experimentje: loop vijf stappen vooruit door maagdelijke sneeuw en loop dan – zonder om te draaien – terug in je eigen voetstappen. Lukt dat of maak je nieuwe afdrukken? Veel mensen zijn geneigd om bij het achteruitlopen kleinere stappen te nemen. Waarom? Zonder het directe zicht met je ogen moet je een ander soort zien aanspreken, dat vraagt soms wat oefening.

Deze sporen zag ik in de tuin en vroeg me af of het een luie vogel geweest was die zijn pootjes niet optilt of hoort het zo met die lijntjes over de grond…

Reacties

  1. Rob schreef:

    Gezien de tijd van het jaar, denk ik dat het hier gaat om een VredesDuif met takje! Het takje is aan de grote kant en sleept af en toe over de grond…

Comments are closed.