Met beide benen op de grond

Voordat de appels en peren vanzelf uit de boom vallen, pluk je ze! Een leuk werkje, handig om het met z’n tweeën te doen. De een op de trap en de ander houdt de trap vast. Sta je op de trap, dan fixeer je jezelf met je benen en met één hand pak je een stevige tak vast, vanuit die eigen stabiliteit zuigen de poten van het trappetje zich vast in de grond. De vrije hand plukt de peren en doet ze in de mand die je maatje klaar houdt.

Er zijn meer manieren om fruit te oogsten, afgekeken van de collectezak of van het vlindernetje van Prikkebeen.
Een lange stok met een zak aan het eind, rondom de opening een stevige rand van plastic met afweerhaken om het fruit ook op afstand te kunnen plukken door een rukje achter het steeltje te geven, waarbij de vrucht in de zak valt en gaaf blijft.

Ditzelfde principe bestaat ook voor ramen lappen zonder op een ladder te hoeven wiebelen. Een stok – al of niet flexibel – met een uitschuifbare steel waar de spons en zeem aan vast zitten. Bij officiële glazenwassers komt er ook nog water uit die lange stok. Toen ik zocht naar glazenwassers in actie heb ik vol bewondering naar al die actiefoto’s gekeken, want met alle architectuur van nu heeft het beroep van glazenwasser er een alpinistische kant bij gekregen!

glazenwassen.web-log.nl/glazenwassen

glazenwassen.web-log.nl/werk_in_uitvoering

Het is niet voor niets dat de meeste mensen toch graag met beide benen op de grond staan, daar kan geen valpreventie of valtraining tegenop!