Huismiddeltje

‘Koel houden!’ was het advies, nadat ik mijn scheenbeen nogal hevig aan het metalen zwembadtrappetje gestoten had. Dat koelen deed ik eerst met washandjes gedrenkt in koud water. Gedoe, met gedrup en plasjes water op de stoel en op de grond.

Ik bedacht me dat er een flessenkoeler in het diepvriesvak lag. De temperatuur van mijn scheenbeen was echter zodanig, dat het effect van die doorgeknipte koelmanchet van korte duur was. Niettemin had het me wel op het volgende idee gebracht : laat ik een stukje vlees van het diepvriesvleespakket op mijn been ontdooien!
Eerst het vlees overpakken in een handzamer plastic zakje en het huismiddeltje van lang geleden (een mooi stuk vlees op een nare wond leggen) is met een kleine variatie ook nu nog van toepassing. Ik ben verrast hoe snel mijn scheen een sucadelap uit de diepvries ontdooit!

De bult is weg en het draadjesvlees smaakte heerlijk.

Reacties

  1. Marc Stotijn schreef:

    Hallo Rike, een mooi verhaal!
    Vanuit Baskenland reed ik eens moeizaam terug vanwege een opgezwollen knie. Die koelden we met zakjes diepvries doperwten, die voegen zich beter naar onregelmatige vormen. Minder lekker dan draadjesvlees, dat wel.

Comments are closed.