Terrasjesweer

Terrasjesweer                 

Het is zomer en een van de leuke dingen van de zomer is het zitten op een terrasje. Soms met een tekenboekje en een kopje koffie (www.hesselinkkoffie.eu ). Soms alleen maar kijken: ‘Mensjes kijken’! Het is fascinerend om te zien hoe we ons voortbewegen en dat we allemaal ons eigen loopje hebben. Behalve zien, horen we het ook. Als kind herkende ik het geluid op de trap en wist meteen zonder te kijken wie er naar boven kwam:  zaklantaarntje uit, boek onder de dekens en slapen als een prinses.

Vanmiddag zat ik op het terras thuis in de tuin. Er zit een merelnest verstopt in de blauweregen. Pa en Ma Merel hebben het erg druk om wormpjes aan te voeren voor de drie kleine mereltjes. Als je goed kijkt, zie je boven het randje van het nest alleen hun vreselijk grote bekkies die de halve dag wijd open staan. Ze zijn stil tot het moment dat het eten vlakbij is, dan hoor je ze geweldig tekeer gaan verscholen achter al dat blad. Pa en Ma hebben hun typische aanvliegroute met een tussenlanding in het morellenboompje of op de muur en de rozenboog.

Ineens hoor ik een heel ander geluid: getik alsof er iemand met hoge hakken voorbij loopt. Een geluid wat ik niet direct kan thuisbrengen, want hoge hakken klakken meestal sneller door. Het is een kraai of kraaiachtige die parmantig op het randje van de dakgoot voortschrijdt. Paradeert eerst hier over de goot en vervolgt zijn show bij de buren. Is dit de boze wolf uit een sprookje? Of de sluwe vos? Het eind van de goot is bereikt, de pantoffelparade stopt, hij slaat zijn vleugels uit en vertrekt…..

Reacties

 1. Mevrouw van der Haar schreef:

  Geachte mevrouw Hesselink,
  Met veel plezier en belangstelling volg ik uw weblog ; ik vond uw stukjes al heel leuk, maar ze worden steeds mooier!
  En verrijkt met die leuke tekeningen…
  Misschien komt er eens een boekje van?
  En u ziet, commentaar op wat, dat heb ik niet.
  Ik hoop dat u vooral hiermee door gaat!

  Met hartelijke groeten,
  Mevrouw van der Haar

 2. Leer vliegen schreef:

  Bedankt voor dit goede artikel, ik heb het toegevoegd aan mijn favorieten!

Comments are closed.